Information For Authors

Svim autorima zainteresiranim za objavu e-knjige u nakladi FF open press-a preporučujemo da pročitaju informacije na stranici O FF open press-u. 

Nove knjige

Autori koji žele predložiti nove knjige za objavu trebaju se javiti Povjerenstvu za izdavačku djelatnost Filozofskog fakulteta.

Zbornici radova sa skupova i uredničke knjige

U uredničkim knjigama i zbornicima radova, autori pojedinih radova/poglavlja ostaju isključivi vlasnici autorskih prava, ali pristaju na objavu rada u otvorenom pristupu pod uvjetima CC-BY-NC-ND licencije (pravni tekst licencije dostupan je u sažetku na poveznici https://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/4.0/deed.hr, te u punom tekstu na poveznici https://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/4.0/legalcode.hr ). 

Knjige tiskane u nakladi FF-pressa do 2019.godine

Za ranije tiskane knjige (do 2019.) koje se naknadno objavljuju kao e-knjige, autori zadržavaju isključivo vlasništvo nad autorskim pravima, ali daju svoju suglasnost da Fakultet objavi djelo u digitalnom obliku u otvorenom pristupu, pod uvjetima CC-BY-NC-ND licencije. Autori zainteresirani za objavu svoje knjige u e-izdanju trebaju se javiti na openpress@mjesec.ffzg.hr.